Білий дім і Банкова домовилися про зустріч Трампа й Зеленського.

 

Президенти України та Сполучених Штатів Америки зустрінуться наступного тижня у Нью-Йорку на марґінесі Генеральної асамблеї ООН.

 

Про це повідомляє пресслужба Білого дому за підсумками телефонної розмови між Володимиром Зеленським і віцепрезидентом США Майком Пенсом.

 

 

"Віцепрезидент відбув телефонну розмову з Президентом України Володимиром Зеленським [...] і обговорив майбутню зустріч президента Трампа з президентом Зеленським на наступному тижні на Генеральній асамблеї ООН в Нью-Йорку", – повідомили в Білому домі.

 

Пенс підтвердив "непохитну відданість США суверенітету та територіальній цілісності України".

 

Віцепрезидент похвалив адміністрацію Зеленського "за сміливі дії в боротьбі з корупцією шляхом прийняття законодавчих реформ" та запропонував повну підтримку США цій політиці.

 

Президент України Володимир Зеленський подякував Майку Пенсу за його особисту роль в ухваленні рішення про продовження програми безпекової допомоги Україні, повідомила пресслужба АП.

 

Зеленський підкреслив важливе значення підтримки, яку надають США для зміцнення обороноздатності України та реформування національного сектору безпеки й оборони.

 

Сторони констатували плідний розвиток українсько-американської співпраці у сфері енергетики та висловилися за її подальше активне розширення.

 

19.09.2019