Світовий рейтинг університетів 2020

 

Всесвітній рейтинг університетів Times Higher Education 2020 демонструє тенденції у світовій вищій освіті. До першої десятки найкращих університетів й надалі входять університети Великої Британії та США. Українські виші розташовані в категоріях після 800.

 


Загальну оцінку вираховують за таким принципом: навчальне середовище – це 30 % загального бала; успіхи досліджень – 30 %; цитування як чинник дослідницького впливу визначає ще 30 % оцінки; міжнародний ландшафт (персонал, студенти, дослідження) становить 7,5 % загальної оцінки; здатність університету допомогти індустрії дорівнює 2,5 %. Зображення: THE World University Rankings 2020: methodology.<

 

Всесвітній рейтинг університетів Times Higher Education – єдиний рейтинг університетів, який проходить незалежний аудит PricewaterhouseCoopers – міжнародної мережі компаній, що пропонує професійні послуги у сфері консалтингу та аудиту. Через це йому довіряють студенти, викладачі, уряди та експерти у всьому світі.

 

До Всесвітнього рейтингу університетів Times Higher Education 2020 входить майже 1400 університетів 92 країн. Це наймасштабніший і найрізноманітніший з університетських рейтингів, що існують. Список складається відповідно до 13 показників ефективності діяльності вишів, які свідчать про ефективність навчання, досліджень, рівні цитованості та міжнародної співпраці університету.

 

Четвертий рік поспіль Оксфордський університет займає в рейтингу перше місце, а Кембриджський – третє. Каліфорнійський технологічний інститут піднявся на три сходинки й посів друге місце. До першої десятки входять також Стенфорд, Єль, Гарвард та Імперський коледж Лондона.

 

Континентальний Китай представляють два найкращі університети Азії: університети Цінхуа та Пекінський займають 23-тє та 24-те місця. Виші країни продовжують розширювати свій вплив та присутність на світовій арені.

 

Присутність США вкрай помітна серед світової еліти, найкращі університети Канади також піднялися в рейтингу. В Європі провідні інституції Італії просуваються серед топ-200, залишається сильним представництво й Німеччини. Однак Велика Британія демонструє певний регрес.

 

Іран додав ще 11 університетів до рейтингу, тож тепер представництво країни сягнуло 40 установ. Проте Латинській Америці вибороти свої позиції нелегко, хоч Бразилія додала до списку декілька своїх вишів.

 

Серед українських університетів до Всесвітнього рейтингу університетів Times Higher Education 2020 потрапило шість вишів: Національний університет «Львівська політехніка», Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Сумський державний університет, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Харківський національний університет імені Василя Каразіна.

 

При цьому «Львівська політехніка» потрапила у групу 801-1000, інші ж українські виші перебувають у категоріях «1000+».

 

Цього року до рейтингу вперше потрапили університети з таких регіонів: Бруней, Куба, Мальта, Чорногорія, Пуерто-Рико та В'єтнам. Бангладеш відновив свою присутність  в таблиці.




 


World University Rankings 2020 THE World University Rankings 2020: results announced
timeshighereducation.com, 09/11/2019
Зреферувала С. К.

 

 

15.09.2019