Восьмеро українців залишаються у "Феофанії" після повернення з Росії.

 

У клінічній лікарні "Феофанія" перебуває вісім звільнених з ув’язнення в Росії українців. Спеціальної допомоги потребує Станіслав Клих.

 

 

Про це заявив головний лікар клінічної лікарні "Феофанія" Ігор Семенів, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Коротко поінформую, зараз у нас перебуває вісім наших людей, які надійшли в суботу, і вісім родичів... Родичі також оформлені на стаціонарне лікування. Зараз проводиться діагностичний пошук, і сьогодні вже, можливо, вирішуватиметься питання про переведення пацієнтів до інших структурних підрозділів, уже за тим напрямом, в якому необхідно надавати допомогу", – сказав Семенів на прес-конференції.

 

Він поінформував, що Станіслава Клиха перевели за станом здоров'я до спеціалізованого відділення військового госпіталю. "Йому потрібна спеціалізована медична допомога, на жаль, у нас за профілем її не могли надати. Тому того ж дня після консультацій його було переведено", – розповів головлікар.

 

У "Феофанії" також повідомили, що режисер Олег Сенцов вийшов з лікарні одразу, але попросив допомогти в обстеженні його матері, на яку чекають для госпіталізації, а журналіст Роман Сущенко проходитиме обстеження в амбулаторному режимі.

 

 

Головлікар поінформував, що пацієнтів у вкрай важкому стані немає, проте поширювати інформацію про діагнози він не може. "Деякі в задовільному стані, деякі – не зовсім у задовільному, який потребує інтенсивнішого лікування... Усі в абсолютно різних станах", – сказав лікар. З його слів, найважливішим етапом нині є психологічне лікування.

 

09.09.2019