У Польщі створено нову дивізію з огляду на російську загрозу.

Вона дислокуватиметься на сході країни.

 

    

 

«Ця дивізія оперуватиме на сході Польщі у зв’язку з тим, що сьогодні загрози йдуть саме звідти. Не випадково східний фланг НАТО є особливим предметом зусиль Північноатлантичного Альянсу», – заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак (Mariusz Błaszczak). Він взяв участь у церемонії переходу у підпорядкування 18 Механізованій дивізії двох бригад – Першої Варшавської бронетанкової бригади та 21-ї Бригади Підгалянських Стрільців (Brygady Strzelców Podhalańskich). Про це повідомило Polskie Radio24.

 

«За декілька днів мине 80 років від нападу наших сусідів (Німеччини і СРСР, – Z) на Польщу. На підставі Пакту Молотова-Ріббентропа стався черговий поділ Польщі. Наш обов’язок – пам’ятати про ту подію, вшановувати тих, хто постраждав з приводу жорстокої окупації, скоєної як німцями, так і росіянами, але наш обов’язок – це також прагнення до того, аби події 80-річної давнини ніколи у майбутньому не повторилися, і цьому має служити Військо польське», – сказав Маріуш Блащак. Він додав, що польська армія має бути сильною завдяки чисельності, сучасній техніці та перебуванню у структурах НАТО.

 

Командувач 18-ї Механізовану дивізії генерал Ярослав Ґромадзінський (Jarosław Gromadziński) наголосив на бойовому потенціалі нового тактичного об’єднання і натовській структурі її командування. У дивізію увійдуть три бригади: окрім двох існуючих, включених до її складу, це буде 19 Механізована бригада з Любліна, формування якої почалося у червні цього року, логістичний полк, полк протиповітряної артилерії, розвідувальний батальйон та інженерний полк.

29.08.2019