На Борщівщині відкрили меморіал на честь поліціянта, застреленого під час спецоперації.

 

У селі Сапогів, що в Борщівському районі, відкрили меморіальну дошку на честь співробітника поліції Андрія Чернятинського, загиблого три роки тому під час облави на вбивцю. Дошку розташували на фасаді рідної школи Чернятинського, повідомила прес-служба Нацполіції.

 

 

Андрій Чернятинський загинув разом зі своїм колегою Олександром Рудиком 23 серпня 2019 року, прибувши на виклик до села Бабинці. Там місцевий 46-річний чоловік зчинив стрілянину на власному подвір'ї із мисливської зброї. Згодом виявилося, що ще ввечері 22 серпня чоловік убив свою дружину. Вночі та вранці, опираючись поліціянтам, він смертельно поранив двох правоохоронців – той випадок тоді сколихнув Тернопільщину.

 

Як інформує прес-служба поліції, на відкриття меморіальної дошки прибули рідні, друзі, товариші загиблого, керівництво поліції, представники місцевої влади.

 

"Це непоправна втрата і великий біль для нашого колективу. Пам'ять про загиблих колег завжди житиме у наших серцях", — зазначив начальник Борщівського відділу поліції Андрій Свинарчук.

 

27.08.2019