Зеркаль: Звільнення моряків Росією – предмет торгу переговорів про G7.

 

Заступниця міністра закордонних справ Олена Зеркаль заявила, що повернення українських військовополонених моряків та інших політв'язнів є предметом торгу за повернення Росії до G7.

 

 

Про це Зеркаь сказала в інтерв'ю "5 каналу".

 

"Розмова – на рівні президентів. І це питання знаків і кроків. Якщо сьогодні пролунали заяви про те, що президент Трамп і президент Макрон розглядають можливість повернення Росії до клубу великих держав, то, звичайно, це вимагає від президента Путіна також якихось кроків, про які йшлося на зустрічах із президентом Трампом або президентом Макроном. І повернення наших полів'язнів і моряків, звичайно, завжди обговорюють на всіх політичних рівнях", – сказала Зеркаль.

 

Заступниця міністра зауважила, що українське посольство в Росії готове в будь-який момент включитися до процесу звільнення бранців Кремля, але, за словами дипломатки, станом на вечір середи жодної офіційної інформації російська сторона не надала.

 

Нагадаємо, раніше українські дипломати визнали, що під час переговорів із Росією умовою повернення російської делеґації до ПАРЄ також називали звільнення українських моряків.

 

22.08.2019