Порошенка допитали в Державному бюро розслідувань.

 

П'ятий Президент України, лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко заявив про спроби рейдерського захоплення телеканалу "Прямий". Водночас він заперечив свою причетність до цього каналу.

 

Про це Порошенко заявив у понеділок на брифінґу, коментуючи підсумки свого допиту в Державному бюро розслідувань, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна". Слідчі дії були присвячені акурат перепродажу каналу.

 

 

"Є всі підстави стверджувати, що ми маємо справу зі спробою рейдерського захоплення "Прямого" каналу, ініціатором якого є пан Портнов (колишній заступник глави Адміністрації президента України часів Віктора Януковича, – Z)", – сказав Порошенко журналістам.

 

Він зазначив, що згідно з заявою Портнова, яка "нічого спільного не має з правдою", ДБР понад три місяці "робить спробу тероризувати журналістів". "Іще раз заявляю, що не маю ніякого стосунку до власності або управління "Прямим" каналом", – додав Порошенко.

 

Порошенко заявив, що він готовий відповісти на запитання із застосуванням "детектора брехні".

 

"Я не довіряю ДБР, їхньому керівництву. Я не вірю в об'єктивність і неупередженість слідства. Водночас на "Прямому" каналі ті питання – а в мене є їх перелік – я готовий озвучити. Я готовий пройти детектор брехні в прямому ефірі на "Прямому" каналі", – сказав Порошенко.

 

Раніше директор Державного бюро розслідувань Роман Труба повідомив, що наступний допит Порошенка може проводити з використанням поліграфа. "Не виключаємо, що наступний допит буде проведено з застосуванням поліграфа. До речі, це зовсім не страшно – всі наші співробітники проходять таке психофізіологічне дослідження щороку", – написав Труба на своїй сторінці у соцмережах.

 

Згодом Труба поширив іще одну заяву, в котрій обурився заявами Порошенка, ствердивши, що "Петро Олексійович з державницької людини перетворився на звичайного політика", який займається підміною понять і спотворенням інформаційної реальності. "У ДБР немає жодного провадження, яке б стосувалося діяльності телеканалу "Прямий", тим паче його редакційної політики, сплати податків телеканалом, роботи журналістів тощо. У нас є провадження щодо можливого ухилення від сплати податків під час продажу цього телеканалу Володимиру Макеєнку. Різниця, здається, очевидна", –- виправдовується Труба. 

 

12.08.2019