Серпень у Галичині буде теплим і сонячним.

Серпнева погода потішить мешканців Галичини достатньою кількістю сонця й тепла. І хоча місяць почався з незначного зниження температури та дощів, утім надалі ставатиме тепліше, а дощова погода не надто докучатиме нам в останній місяць літа.

 

За даними сайту AccuWeather, у Львові серпнева денна температура повітря коливатиметься від 19°C до 28°C тепла, найчастіше становитиме +22–24°C. Перші три дні місяця будуть грозовими. Втім з неділі, 4 серпня, встановиться сонячна ясна погода. Час від часу дощитиме на Львівщині до середини серпня, відтак погода стане сухою і навіть спекотною. Наприкінці місяця знову впадуть дощі. Перед самим вереснем випогодиться.

 

 

Тернопіль у серпні дочекається теплішої погоди: мінімум і максимум місяця – +19°C і +33°C відповідно. Найчастіше ж тернополяни ніжитимуться на сонці під комфортними 23–25°C градусів тепла. Почався серпень тут з хмарної погоди і вже в суботу полякає грозою та зливами. У наступні два тижні дощів обіцяють небагато, а ближче до третьої декади місяця та в останніх числах серпня можливі знову зливи та грози. 

 

Івано-Франківський серпень також буде здебільшого сонячним, із невеликою кількістю гроз і дощів упродовж місяця. Уже з неділі, 4 серпня, тут встановиться тепла сонячна погода, яку лише іноді підпсують короткочасні дощі та грози. Температура повітря – від +19°C і до +30°C. Найчастіше ж удень упродовж місяця буде +23–25°C. Утім наприкінці серпня тут також задощить. 

 

Загалом серпень в Україні буде доволі теплим – інформує Український гідрометцентр. Середня місячна температура передбачається на рівні 19–24°С, а в гірських районах – 16–18°C, що на 1,5–2°C вище за середні багаторічні значення.

 

Дощі в серпні випадатимуть традиційно – в межах середніх багаторічних значень. Місячна кількість опадів – 36-84 мм, у Карпатах – 104–122 мм.

 

01.08.2019