Львів’янин Денис Шмигаль стане очільником Івано-Франківської ОДА.

Сьогодні, 24 липня, Кабінет Міністрів схвалив кандидатуру директора Бурштинської ТЕС Дениса Шмигаля на посаду голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Про це сам Шмигаль розповів у коментарі журналістам після засідання уряду, -- повідомляє Укрінформ.

 

 

Денис Шмигаль зазначив, що Кабмін розглянув погодження і схвалив його кандидатуру, тепер має бути відповідний указ Президента Зеленського. Представлення Шмигаля як голови ОДА очікують наприкінці липня або на початку серпня.

 

Денисові Шмигалю – 43 роки, він народився 15 жовтня 1975-го у Львові. Вищу освіту здобував у Львівській політехніці. Кандидат економічних наук. З 2009 до 2011 року очолював Головне управління економіки та інвестицій Львівської ОДА. З 2012 року працював на посаді начальника Головного управління економіки та промислової політики Львівської ОДА. Згодом – керівником департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості ОДА, звідки його було звільнено 2013 року. Після Майдану був заступником начальника Головного управління Міністерства доходів і зборів України у Львівській області.

 

25 січня 2018 року Денис Шмигаль обійняв посаду директора Бурштинської ТЕС, що належить компанії ДТЕК Ріната Ахметова. Шмигаль змінив на посаді директора Андрія Шувара.

 

Зазначимо, Денис Шмигаль був одним серед трьох претендентів на посаду голови Львівської ОДА, яких Володимир Зеленський пропонував обговорити на своїй facebook-сторінці. Проте зрештою Львівщину очолив Маркіян Мальський.

 

Нагадаємо, 11 червня 2019 року Володимир Зеленський своїм указом звільнив Олега Гончарука з посади голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації. Того самого дня він призначив тимчасовою виконувачкою обов’язків голови Івано-Франківської ОДА Марію Савку.

 

Будівля Івано-Франківської ОДА

 

24.07.2019