Туреччина поклала на Росію відповідальність за бомбардування Ідлібу.

Через російську агресію у міжнародно визнаній зоні деескалації загинули цивільні мешканці.

 

 

У місті Маарреті-ан-Нуумані в сирійській провінції Ідліб в понеділок, 22 липня, під авіаудари потрапила ринкова площа Мааррет-ан-Нуман. Внаслідок бомбардувань загинули, за різними даними, від 17 до 25 осіб, ще десятки отримали поранення. Пошуково-рятувальні роботи тривають, є ймовірність зростання кількості жертв. За інформацією турецької інформаційної аґенції Anadolu і неурядової рятувальної організації «Білі шоломи», повітряного удару завдали російські літаки.

 

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоґлу заявив, що Росії слід вплинути на президента Сирії Башара Асада з тим, щоб його війська припинили завдавати ударів по Ідлібу. «Москва несе відповідальність за припинення атак в цій сирійській провінції, які здійснюють підконтрольні Асаду військовики», – зазначив Чавушоґлу.

 

За даними «Білих шоломів», напередодні російські та сирійські військовики завдали авіаударів загалом по 34-х населених пунктах в провінціях Ідліб, Хама і Алеппо, внаслідок яких загинули 42 мирних мешканці, ще кілька десятків – поранено.

 

Нагадаємо, що у вересні 2018 року Туреччина і Росія домовилися визнати провінцію Ідліб на північному сході Сирії однієї з так званих «зон деескалації», де воєнні дії заборонені.

22.07.2019