Тернопільські кандидати "піаряться" на виділенні коштів державних субвенцій.

 

Протягом червня у Тернопільській області громадська мережа "ОПОРА" зафіксувала 36 випадків ймовірного використання бюджетних коштів у цілях самореклами та непрямої агітації. На цій справі попалися чинні народні депутати Олег Барна і Тарас Юрик, а також член Радикальної партії Олега Ляшка Богдан Яциковський, котрі балотуються у депутати ВР в одномандатних виборчих округах Тернопільщини.

 

Згідно зі звітом "ОПОРИ", 32 випадки ймовірного зловживання бюджетними ресурсами для власного піару стосувалися субвенцій на соціально-економічний розвиток, 5 випадків – субвенції на ремонт доріг; 5 випадків дискутивні.

 

Найчастіше у цілях самореклами інформацію про залучення бюджетних ресурсів для різних проектів у Тернопільській області кандидати у депутати в одномандатних виборчих округах Олег Барна (округ №167, м. Чортків), Тарас Юрик (округ №165, м. Зборів) та Богдан Яциковський (округ №164, м. Збараж) поширювали на своїх сторінках у соціальній мережі Facebook.

 

Спостерігачі "ОПОРИ" зафіксували 31 допис із ймовірним піаром на державних субвенціях, які стосувалися чинного нардепа та кандидата у депутати від партії "Європейська солідарність" Олега Барни. 

 

 

Також протягом червня 5 разів у дописах в соціальній мережі тема виділених урядом коштів була використана для ймовірної реклами кандидата у депутати від "ЄС" Тараса Юрика, два з яких на своїй сторінці у Facebook розмістив голова Зборівської ОТГ Руслан Максимів. 

 

 

У шести поширених у соціальній мережі повідомленнях, де йшлося про надходження грошей державних субвенцій на Тернопільщину, були згадки про сприяння Радикальної партії та Богдана Яциковського.

 

 

18.07.2019