У Збаражі відкрили пам'ятник Голоднюку і Войтовичу.

 

У місті Збараж на Тернопільщині відкрили пам’ятник Устиму Голоднюку та Назарію Войтовичу, які загинули на Майдані 20 лютого 2014 року.

 

Про це повідомляє аґенція "Укрінформ".

 

 

Під час урочистостей з нагоди відкриття пам’ятника наймолодшим героям Небесної сотні (і Устим Голоднюк, і Назар Войтович родом зі Збаражчини) відбулася поминальна панахида за участю побратимів-майданівців, представників громадськості, тих, хто долучився до спорудження монумента.

 

"Мій син Назарій мав 17 років, коли куля обірвала його життя… А Устим зі Збаража – на три роки старший. У пам’ять про сина разом із небайдужими людьми у родинному будинку, в кімнаті Назарія, ми заснували мистецьку резиденцію. У її майстернях вже кілька років молоді митці можуть професійно розвиватись та створювати свої проєкти. Це теж своєрідний пам’ятник, як і цей, що постав у Збаражі спільними зусиллями громадськості, патріотів", – прокоментував ініціативу батько Назара Юрій Войтович із села Травневе Збаразького району.

 

Устим Голоднюк народився 1994 року у Збаражі. Учасник Євромайдану, боєць 3-ої сотні самооборони Майдану. Навчався у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут. Загинув 20 лютого 2014 року внаслідок вогнепального поранення в голову. Похований у Збаражі.

 

Назарій Войтович народився 1996 року в селі Травневе Збаразького району. Був наймолодшим учасником Євромайдану. Навчався в Тернопільському кооперативному торговельно-економічному коледжі. 20 лютого під час протистоянь на Майдані хлопця вбили з вогнепальної зброї.

 

17.07.2019