Москалькова змусила Денісову перейти на російську мову.

 

Уповноважена Росії з прав людини Татьяна Москалькова під час спільного брифінґу з українською колегою в Києві змусила перейти на російську мову Уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денісову.

 

 

Зустріч омбудсменів була присвячена перспективі звільнення поневолених із обидвох боків.

 

Так, на початку брифінґу, відразу після вступу Людмили Денісової, Москалькова звернулася: "Я думаю, що багато хто в Росії сьогодні слідкує за нашою зустріччю. Тому бажано було б, щоб ви переклали те, що ви сказали, на російську мову, щоб було зрозуміло і російськомовним громадянам України і російським громадянам, які багато чого нового очікують від нашої зустрічі", – сказала Москалькова.

 

Денісова відповіла московській гості: "Так, звісно!" – і повторила тези свого виступу російською мовою.

 

 

Щодо суті справи: український омбудсмен Людмила Денісова повідомила, що очікує обміну у вівторок, 16 липня, списками утримуваних в ув’язненні громадян України та Росії, після чого сторони зможуть перейти до верифікації.

 

"Завтра, я сподіваюся, під час нашої зустрічі ми обміняємося списками наших громадян на територіях України та Росії, які перебувають у місцях позбавлення волі. Будемо їх верифікувати", – сказала Денісова.

 

"Ми продовжимо співпрацю і говоримо про те, що нам треба передати одне одному списки наших громадян. Ми проведемо верифікацію цих громадян, яких утримують, і проводитимемо можливі зустрічі для визначення механізмів їх повернення", – пояснила Денісова, згідно з повідомленням аґенції "Інтерфакс-Україна".

 

Москалькова поінформувала, що у вівторок омбудсмени двох країн проведуть зустріч у Москві.

 

15.07.2019