Новий прем'єр-міністр Греції склав присягу.

Консерватори заступили лівицю при владі в країні.

 

 

Кіріакос Міцотакіс – лідер консервативної партії «Нова демократія», яка здобула переконливу ​​перемогу на парламентських виборах у Греції, склав присягу як новий керівник уряду. Церемонія інавгурації відбулася в президентському палаці в Атенах у понеділок, восьмого липня. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters.

 

Міцотакіс ще до виборів заявляв, що вже зібрав команду майбутнього кабінету міністрів, тому очікують, що він репрезентує новий уряд Греції вже найближчим часом.

 

Під час передвиборчої кампанії колишній радник міжнародної консалтингової компанії McKinsey 51-річний Міцотакіс обіцяв створити умови для прискорення зростання економіки і підвищення зарплат. З цією метою він має намір знизити податки, скоротити бюрократичний апарат і покращити умови для іноземних інвестицій.

 

Кіріакос Міцотакіс походить з однієї з найстаріших політичних династій країни. Він – син колишнього прем'єра Константіноса Міцотакіса. Його сестра, Дора Бакоянніс, була меркою Атен в 2004 році, коли місто приймало Олімпійські ігри, а згодом обіймала посаду міністра закордонних справ.

 

Нагадаємо, що за результатами дострокових виборів, які відбулися сьомого липня, партія «Нова демократія» отримала абсолютну більшість місць в парламенті – 158 із 300. Друге місце на виборах дісталося донедавна урядовій партії СІРІЗА на чолі з Алексісом Ціпрасом, вона отримала 86 місць.

08.07.2019