Зеленський у Львові представив нового керівника ЛОДА.

 

У суботу, 6 липня, Президент Володимир Зеленський із першим офіційним візитом відвідав Львів. Метою візиту було представлення нового голови Львівської облдержадміністрації Маркіяна Мальського. Про це повідомляє кореспондент Z.

 

На представлення зібрались місцеві чиновники, депутати, підприємці, медики та інші львів'яни, багато з яких прийшли підтримати Маркіяна Мальського.

 

Після представлення Володимир Зеленський повідомив, що Денис Шмигаль, який також був кандидатом на посаду голови ЛОДА, очолить Івано-Франківську ОДА.

 

Окрім того, на заході т. в. о. голови СБУ Іван Баканов представив нового керівника УСБУ у Львівській області Олександра Бондарука. Також були присутні Андрій Богдан, Максим Нефьодов, Руслан Рябошапка тощо.

 

Голова Офісу Президента Андрій Богдан поставив перед новим головою ЛОДА Маркіяном Мальським три завдання, деякі з яких, втім, не надто належать до його компетенцій: сприяння бізнесу, підвищення соціальних виплат медикам, освітянам та комунальникам, боротьба з контрабандою.

 

Своєю чергою, Маркіян Мальський заявив, що на будь-якому рівні влади має бути більше роботи і менше політики. Він додав, що сподівається на підтримку місцевих органів самоврядування, волонтерів та громадських рад.

 

Після заходу Володимир Зеленський пройшовся Львовом до "Світу кави".

 

Указ про призначення Маркіяна Мальського головою ЛОДА з'явився на сайті Президента 5 липня, раніше його кандидатуру затвердив Кабмін. Маркіян Мальський працював юристом в міжнародній компанії, а також був почесним консулом Австрії у Львові. Його дружина Андріана Мальська працює в Охматдиті, а батько, Маркіян Мальський, науковець та дипломат.

08.07.2019