Під КС мітингують проти скасування закону про люстрацію.

 

Біля Конституційного Суду України у Києві в четвер зібралася демонстрація на підтримку закону про люстрацію. 4 липня КС має продовжити розгляд справи щодо відповідності Конституції закону "Про очищення влади".

 

Про це повідомляє видання "Тиждень".

 

 

Протестувальники тримають в руках партійні прапори ВО "Свобода", "Національного корпусу" та "Європейської солідарності". 

 

У руках мітингувальників – саморобні плакати. Один із найпопулярніших – "Захистимо Конституцію від її "гаранта" – преЗЕдента".

 

Окрім представників політичних партій, участь в акції беруть також активісти, зокрема учасники російсько-української війни на Донбасі.

 

Мітингарі заявили, що вимагають від КСУ, аби той не скасовував закон про люстацію.

 

Закон "Про очищення влади" набув чинності у жовтні 2014 року. Акт передбачає, що особи, які займають посади, що підпадають під люстраційну перевірку, повинні не пізніше, ніж на десятий день з початку проведення перевірки в установі, подати своєму керівникові власноруч написану заяву про згоду на проведення перевірки.

 

Ще у 2014 році до КСУ надійшло два подання від ВСУ та одне подання від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону про очищення влади. Згодом суд об'єднав три подання в одне провадження.

 

Розгляд подання неодноразово відкладали.

 

04.07.2019