Гройсманового перекладача звільнили з-під варти на хатній арешт.

 

Голосіївський суд Києва на засіданні в середу змінив запобіжний захід колишньому перекладачеві прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана Станіславу Єжову, обвинуваченому в державній зраді, – замість тримання під вартою йому призначено домашній арешт.

 

 

Про це повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна" з покликом на адвоката Єжова Валентина Рибіна.

 

При цім прокурор наполягав на продовженні арешту.

 

Нещодавно Конституційний Суд України визнав неконституційною норму Кримінального процесуального кодексу України про те, що безальтернативним запобіжним заходом для осіб, підозрюваних у державній зраді, є арешт.

 

Нагадаємо, увечері 20 грудня 2017 року співробітники контррозвідки СБУ затримали на робочому місці чиновника секретаріату Кабміну – Єжова. Правоохоронці встановили, що його завербували російські спецслужби під час тривалого закордонного відрядження. Згідно з інформацією СБУ, Єжов за завданням російських кураторів збирав за допомогою спеціального обладнання інформацію про діяльність урядових структур і передавав кураторам через електронні канали зв'язку.

 

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада), що передбачало запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без альтернативи.

 

 

Єжов неодноразово виконував функції особистого перекладача прем'єра на різних міжнародних зустрічах і під час закордонних поїздок. Раніше він працював у посольстві України в США, а також в Адміністрації президента України та апараті Верховної Ради.

 

Згідно з даними СБУ, затриманий збирав інформацію про закордонні поїздки українського прем'єра за завданням ГРУ генштабу Збройних сил РФ, і його діяльність не підпадає під визначення шпигунства. Дружина Єжова Юлія Мірошнікова має громадянство РФ.

 

03.07.2019