Суд повернув проспектам Бандери і Шухевича у Києві назви Московського та Ватутіна.

 

Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міської ради щодо перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН з покликом на адвоката Дмитра Біловчука.

 

 

Зі слів правника, суд частково задовольнив позовні вимоги громадянки Олени Бережної та двох громадських організацій, повернувши проспектам радянські назви Московський (щодо проспекту Бандери) та Генерала Ватутіна (щодо проспекту Шухевича).

 

Адвокат зауважив, що мотивувальної частини рішення суд не оголосив, тому він не знає, чим керувався суд, ухвалюючи таке рішення.

 

Біловчук має намір подати апеляцію на рішення суду після отримання повного тексту ухвали. Він зазначив: допоки апеляційна інстанція не розгляне і не ухвалить рішення щодо позову, рішення Окружного адміністративного суду Києва не набуде чинності. 

 

Директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович назвав рішення київського суду "ще однією спробою реваншу".

 

Він запевнив, що УІНП подаватиме апеляцію. "Повний текст з мотивацією буде за 5 днів. Отримаємо повний текст – будемо подавати апеляцію. Боротьба триває!" – зазначив В'ятрович.

 

26.06.2019