У Львові відкрили Почесне консульство Грузії.

 

Сьогодні, 20 червня, У Львові на вулиці Гребінки відкрили Почесне консульство Грузії, повідомляє прес-служба ЛМР.

 

Участь в урочистостях взяли Надзвичайний і Повноважний посол Грузії в Україні Гела Думбадзе і Почесний консул Грузії у Львові Ярослав Музичко.
 

«Досі дипломатичний простір Грузії був представлений посольством у Києві, консульством в Одесі, торік ми відкрили Почесне консульство у Харкові. Зараз ця чудова місія продовжилася у Львові. Я дуже часто кажу, що Грузії важко знайти ближчий народ, ніж українці. Нам потрібно це берегти, охороняти і примножувати», – сказав Гела Думбадзе.

 

Натомість голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив, що і Україна, і Грузія рухаються одним шляхом – до ЄС.

 

Почесний консул Грузії у Львові Ярослав Музичко переконаний, що головна місія Почесного консульства – зводити нові мости між країнами.

 

«Загалом це не є відкриття, а продовження роботи Почесного консульства Грузії, адже упродовж 15 років вже діяли два консульства, які з різних причин припинили свою діяльність. Львів, мабуть, є другим містом після Києва, де є така висока концентрація дипломатичних установ. У нас їх є 20, з яких 17 – почесні консульства», – сказав Ярослав Музичко.

20.06.2019