У Черкасах помер побитий 4 травня журналіст Комаров.

 

Черкаський журналіст Вадим Комаров, який перебував у комі після побиття 4 травня, вночі на четвер помер.

 

 

 

Про це повідомив голова Національної спілки журналістів Сергій Томіленко.

 

"Сьогодні уночі помер черкаський журналіст Вадим Комаров, жорстоко побитий у центрі Черкас 4 травня. Від часу нападу Вадим був без свідомості, перебував у стані коми", – написав Томіленко на своїй сторінці у Facebook.

 

Томіленко зазначив, що єдина версія замаху, а тепер уже й убивства, якої дотримуються черкаські журналісти, – професійна діяльність Комарова.

 

"Він був незручним для багатьох місцевих політиків. Ставив незручні запитання про корупцію в Черкасах, порушував резонансні теми", – пояснив голова Спілки журналістів.

 

Національна поліція України перекваліфікувала справу про побиття Вадима Комарова – порушено справу за статтею про вмисне вбивство. 

 

"Національна поліція докладе максимум зусиль для того, щоб цей злочин не залишився в розряді нерозкритих", – заявив голова Нацполіції Сергій Князєв.

 

Правоохоронці інформують, що в рамках розслідування від моменту вчинення злочину поліціянти провели низку оглядів місця події. При їхньому проведенні слідчі вилучили речові докази, які можуть мати доказове значення. У кримінальному провадженні призначено комплекс судових експертиз, направлених на встановлення особи, яка скоїла кримінальне правопорушення.

 

"Найближчим часом ми звернемося до журналістської спільноти по допомогу: надамо фотороботи осіб, причетних до цього правопорушення, – для того, щоб ми могли ідентифікувати найскоріше правопорушників", – зазначив голова Нацполіції.

 

20.06.2019