"Голос" відмовився від двох кандидатів, котрі мали стосунок до проросійських сил.

 

Партія "Голос" відкликала двох кандидатів у народні депутати, номінованих на участь у виборах в одномандатних округах, через їхню співпрацю із проросійськими силами.

 

Про це йдеться у повідомленні партійної прес-служби.

 

 

"Підставою для рішення стала отримана від ЗМІ та громадськості інформація про невідповідність попередньої політичної діяльності кандидатів критеріям партії", – поінформували в політсилі Святослава Вакарчука.

 

Так, у "Голосі" поінформували: журналісти руху "Чесно" надали докази того, що кандидат в окрузі №22 у Волинській області Тарас Шкітер був пов'язаний із діяльністю партії "Український вибір" Віктора Медведчука.

 

Натомість кандидата від “Голосу” в київському окрузі №217 Євгена Кугука активісти знайшли у списках партії "Опозиційний блок" на позачергових парламентських виборах 2014 року.

 

Команда Вакарчука наголосила, що ці особи не відповідають принципам, якими "Голос" керується при відборі кандидатів.

 

"Є червоні лінії, які ми не перетнемо. Зокрема – це приналежність до проросійських сил або співпраця з ними. Для нас це неприйнятно. Ми виступаємо за європейське майбутнє України, а ці люди схилялися до зворотного вектора", – сказала членкиня команди "Голосу" Олександра Устінова.

 

У прес-службі "Голосу" наголосили, що серед кандидатів у народні депутати немає нікого, хто підпадає під люстрацію, співпрацював з режимом Януковича, компартією, спецслужбами тоталітарних режимів, сепаратистами та проросійськими силами, хто має громадянство чи економічні інтереси у країні-агресорі. "Нема і тих, хто протидіяв Революції гідності чи не визнавав факт російської агресії та непорушність територіальної цілісності України", – наголосили в партії.

 

Подібно, у середу і партія "Слуга народу" повідомила про те, що з кандидатського переліку вийшло кількох кандидатів.

 

 

Зокрема, команда Володимира Зеленського вилучила зі списку Ірину Панченко, про котру видання Strana.ua писало як про "таємну блондинку" і "відому тусовщицю". 

 

"Постпраймеріз ще не почались, а зміни у списку вже відбулися. Після додаткової перевірки Панченко Ірина Сергіївна, №73, вибула зі 100 претендентів до виборчого списку", – поінформувала прес-служба "Слуги народу".

 

Згодом партія повідомила про вихід зі списку і Дмитра Співака (№33), котрий відзначився низкою українофобських заяв на телебаченні, а також директора департаменту спорту Київської МДА Вадима Гутцайта (№81), про котрого писали як про учасника низки сумнівних схем.

 

Військовий волонтер Роман Балан-Сініцин після з'їзду "Слуги народу" писав: у списку Зеленського є "ватники". Роман звернув увагу на те, що Дмитро Співак встиг балотуватися від СДПУ(о) Медведчука, “Трудової України”, побувати у партіях Тимошенко та Королевської, згодом пристав і до Петра Порошенка. Не обійшлося в його кар'єрі і без КВК.

 

12.06.2019