Тимошенко взяла у першу п'ятірку Наливайченка і Таруту.

 

Список партії "Батьківщина" на позачергових виборах до Верховної Ради очолили лідерка БЮТ Юлія Тимошенко, очільник партії "Основа" Сергій Тарута, а також екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

 

 

Список кандидатів затвердив з'їзд "Батьківщини" у понеділок. Партійці розкрили для громадськості наразі лише першу п'ятірку, повідомила аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

У чолівці списку також розташувалися заступник голови парламентської фракції "Батьківщини" Сергій Соболєв і нардеп Олена Кондратюк.

 

Відповідаючи на питання про решту учасників списку, Соболєв сказав: "Точно там Кожем'якін, Іван Григорович [Кириленко], Немиря. Не хочу говорити по місцях", – сказав Соболєв, відповідаючи на запитання, хто увійшов до другої п'ятірки БЮТ.

 

Юлія Тимошенко заявила на з'їзді, що у новій ВР "Батьківщина" готова працювати в коаліції з партією "Слуга народу", котру вважає європейською і демократичною.

 

"Наша команда налаштована в новому парламенті йти в коаліцію з новим Президентом, з іншими демократичними проєвропейськими силами. І, більше того, ми цій коаліції готові запропонувати дуже сильний план, а головне – зробити все, щоб цей план став реальністю", – сказала Тимошенко.

 

Вона запропонувала назвати майбутню коаліцію "коаліцією дій".

 

На думку ЮВТ, справжні демократичні сили, які можуть пройти до парламенту, – це "Батьківщина", "Слуга народу", партія "Голос" – "мають об'єднатися під час виборчої компанії та зробити все, щоб на мажоритарних округах не пройшли "мастодонти".

 

10.06.2019