Збірна України розгромила сербів 5:0 на "Арені Львів".

 

Збірна України з футболу на стадіоні "Арена Львів" перемогла команду Сербії з рахунком 5:0. Перемогу синьо-жовтим принесли голи гравця "Динамо" Віктора Циганкова (26 і 28 хв.), півзахисника "Шальке 04" Євгена Коноплянки (46, 75), а також вихованця львівських "Карпат" із бельгійського "Гента" Романа Яремчука.

 

 

Згідно з оцінкою штабу збірної, підсумком матчу у Львові стала "одна з найвизначніших перемог в історії збірної України". Синьо-жовті продемонстрували відмінно налагоджену командну гру та здобули важливий результат, упевнено обігравши сильного суперника, який до цього не програвав вісім поєдинків.

 

Із перших хвилин команди почали боротьбу за ініціативу – це проявилося у високому пресингу. Господарі створювали гостроту попереду завдяки чітким комбінаційним діям, які завершилися ударами Зінченка (двічі) та Яремчука, але всі вони були заблоковані. Серби відповіли небезпечною спробою Прийовича, який не влучив у ворота.

 

Ближче до середини тайму гості налагодили контроль м’яча, але чіткі дії синьо-жовтих у захисті не дозволяли потенційно небезпечним ситуаціям біля воріт П'ятова перетворитися на дійсно фатальні.

 

Господарі, демонструючи чітку структуру гри в атаці, будували свої наступальні комбінації та регулярно наближалися до володінь Дмитровича – і врешті-решт досягли свого. Маліновський віддав на Караваєва, захисник пройшов із м’ячем уперед та прострілив у центр штрафного, де набігав Циганков. Удар Віктора низом був невідпорним – 1:0. Не минуло й двох хвилин, як Яремчук забрав м’яч у центрі поля в Коларова та виконав відмінну передачу на хід Циганкову, який з-за меж штрафного влучив у дальній верхній кут – 2:0.

 

 

Окрилені успіхом підопічні Андрія Шевченка продовжували атакувати та до кінця першого тайму створили ще низку моментів.

 

Початок другого тайму додав господарям ще більше оптимізму. Знову відмінно спрацювала середня лінія синьо-жовтих: Маліновський пройшов із м’ячем та віддав на Коноплянку, а Євген завдав свого фірмового удару з-за меж штрафного низом у дальній кут – 3:0.

 

Гра давалася, суперник виглядав розгубленим, тож підопічні Андрія Шевченка продовжували плести свої комбінації. Невдовзі Яремчук оформив свій перший гол за національну команду, влучно пробивши дотиком після флангового прострілу Караваєва.

 

А потім свій другий м’яч забив ще й Коноплянка, якого відправив у відрив пасом зі своєї половини поля Маліновський. 5:0 – стадіон влаштував довгі, абсолютно заслужені овації головному тренеру збірної України Андрію Шевченку.

 

 

"Переломний момент сьогодні був, коли ми зуміли реалізувати свої можливості, – прокоментував Андрій Шевченко. – Потім ми мали перевагу в рахунку, серби були вимушені відкривати зони. Рахунок великий, але він не має значення, для нас важлива була перемога".

 

Відповідаючи на питання журналістів про свої емоції в той момент, коли стадіон скандував "Шева!", Андрій Володимирович сказав: "Було приємно, згадав часи, коли був гравцем. Це найкращий комплімент, який можна отримати. Ще раз дякую вболівальникам".

 

"Тішить, що я зробив це саме у Львові, у своєму рідному місті, – поділився Яремчук. – Було відчуття, що обов’язково заб’ю в одному з двох найближчих поєдинків у Львові. Рано чи пізно мало прорвати".

 

Євген Коноплянка вважає, що перемога далася збірній завдяки чіткому виконанню тренерських настанов і взаємопорозумінню. "Ми відчували один одного. Розуміли, що якщо на поле хтось опускається, то потрібно піійматися. Тут, як у танцях, – треба було відчувати партнера", – прокоментував Коноплянка.

 

08.06.2019