Конгрес США перевірить діяльність провідних інтернет-концернів.

Передовсім йдеться про Amazon, Apple, Facebook і Google.

 

 

Конгрес США готується провести перевірку щодо чесної конкуренції на цифрових ринках. Комітет з юстиції Палати представників оголосив про те, що він проведе серію слухань про можливу монополізацію ринку найбільшими американськими технологічними компаніями.

 

«Мале число домінуючих на ринку нерегульованих платформ має виняткову владу в сфері інтернет-торгівлі, комунікації та інформації», – йдеться в поширеній в понеділок, 3 червня, спільній заяві республіканців і демократів в комітеті.

 

Низка експертів вважає, що розслідування торкнеться Amazon, Apple, Facebook і Google. Кожна з цих корпорацій привертає увагу американських законодавців у зв'язку з їхнім домінуванням в царині соціальних мереж, онлайн-реклами, онлайн-пошуку, онлайн-комерції і мобільних додатків.

 

Комітет підкреслив у своїй заяві, що він розгляне серед іншого питання про те, наскільки чинне антимонопольне законодавство США, ухвалене в епоху до розвитку інтернету, адекватне актуальній ситуації, коли кілька великих гравців домінують в сфері технологій і інтернету. Ініціатива Комітету має підтримку як серед законодавців-демократів, так і серед республіканців.

 

Після оприлюднення заяви Комітету вартість акцій Facebook впала на біржі в Нью-Йорку на 7,5 відсотка, Google – на 6 відсотків.

 

04.06.2019