Поранений поліціянтами хлопчик помер у лікарні. Під МВС збирається протест.

 

5-річний хлопчик, якого 1 червня поліціянти поранили з вогнепальної зброї у Переяславі-Хмельницькому, помер.

 

Про це повідомив телеканал "Прямий".

 

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко поінфорував, що у зв'язку зі смертю дитини прокурори Київської обласної прокуратури змінюють підозру з перекваліфікацією скоєного ними злочину на ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство.

 

"Підозри будуть завтра вручені двом поліціянтам в Голосіївському райсуді зранку о 9.00, де їм обиратимуть запобіжний захід. Прокуратура наполягатиме на триманні під вартою", – прокоментував Луценко на своїй сторінці у Facebook.

 

Спершу поліціянтам вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 128 КК України, – необережне тяжке тілесне ушкодження, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Через це для підозрюваних готували м'який запобіжний захід – домашній арешт.

 

Генпрокурор повідомив про те, що він надіслав листа міністрові внутрішніх справ "з вимогою зняти відповідального за п’яне дикунство керівника райвідділу поліції".

 

Натомість ще ввечері у понеділок у Києві збирається протест з вимогою відставки самого міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Протестувальники гуртуються для участі в пікеті через соціальні мережі. 

 

"Сьогодні, 21.30, Київ, МВС, Богомольця, 10. Збираємось. 5-річний Кирило, якого підстрелили "правоохоронці", помер. Непокаране зло зростає", – написала львів'янка Віра Гой у Facebook.

 

Нагадаємо, 5-річний Кирило отримав важке вогнепальне поранення в голову у п'ятницю пообіді.

 

Місце, де поранили хлопчика

 

Згідно з інформацією Державного бюро розслідувань, першою версією поліції було те, що хлопчик травмував голову... внаслідок падіння.

 

"31 травня до реанімаційного відділення КНП «Переяслав-Хмельницька ЦРЛ» доставлено хлопчика із тілесними ушкодженнями у виді тяжкої закритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку, внутрішньо-мозкової гематоми, перелому скроневої кістки. Працівники поліції встановили, що 31.05.2019 близько 16 год. четверо неповнолітніх дітей гуляли поруч місця свого проживання. Під час відпочинку 5-річний хлопчик з необережності підслизнувся та впав на асфальтобетонне покриття та камінь, внаслідок чого отримав травму голови", – ішлося в початковому повідомленні ДБР.

 

Отримавши висновок медиків про наявність у хлопчика вогнепального поранення, слідчі ДБР вирушили на місце інциденту й виявили гільзи від пістолета Флобера, а також прострелені банки. 

 

Згідно з попередніми результатами слідства, двоє поліціянтів поранили 5-річного Кирила під час розваг зі стрільбою неподалік від житлової зони. При цім переяславські правоохоронці були п'яними.

 

Підозрювані визнали свою провину, повідомила Олександра Тлявова, бабуся пораненого хлопчика.

 

"Йде слідство. Начальник нашого райвідділу приїжджав до реанімації до нас і казав, що вони визнають вину, але вони такі п’яні, що вони не знають, хто це зробив. Вони були без свідомості п’яні. Просто розважалися", – розповіла Тлявова "Громадському".

 

Зі слів бабусі, дитина отримала вкрай важкі поранення.

 

"Куля відрикошетила, побила усю черепну коробку і застрягла в мозку. Її не можуть дістати, і вона, певно, там так і залишиться. Зробили трепанацію, прибрали всі ці кістки й повністю все повичищали. Я так розумію, що голова зараз відкрита, щоб набряку сильного не було", – повідомила жінка.

 

03.06.2019