Щоби отримати американську візу, треба буде показати свій профіль у соцмережах.

Спроба ошукати загрожує забороною на в'їзд у США.

 

 

Тим, хто бажає отримати візу Сполучених Штатів, доведеться надавати інформацію про свої профілі в соціальних мережах. Відповідне рішення було ухвалене адміністрацією Дональда Трампа. Воно має почати діяти вже в червні. Про це повідомила в суботу, першого червня, інформаційна аґенція Bloomberg.

 

Відтак буде внесено зміни в бланки заяв на імміґраційні та неімміґраційні візи. В нормативних актах Держдепартаменту йдеться, що заявникам доведеться вказати дані про свої соціальні мережі, адреси електронної пошти, а також номери телефонів за останні п'ять років. Досі при поданні на візу потрібно було вказувати тільки номер телефону та адресу мейлу. У Держдепартаменті нові заходи пояснили необхідністю «виявляти терористів й інших небезпечних осіб, котрі становлять загрозу суспільній безпеці», щоб не пускати їх у країну.

 

Здобувачі візи можуть вказати в анкеті, що вони не користуються соціальними мережами, проте якщо їхні профілі будуть виявлені, це може призвести до «серйозних імміґраційних наслідків», заявив представник Держдепартаменту США. «Як ми спостерігаємо в останні роки в усьому світі, соціальні мережі стають важливим майданчиком для терористичної активності», – наголосив він.

 

Нововведення торкнеться більшості категорій віз – туристичних, студентських, робочих. Винятки Держдепартамент зробив для дипломатичних віз і офіційних делегацій, заявникам із цих категорій повідомляти про свої сторінки в соцмережах не доведеться. За підрахунками американського зовнішньополітичного відомства, нові правила стосуватимуться приблизно 14,7 млн ​​осіб на рік.

02.06.2019