На Рівненщині розбився гелікоптер з чотирма військовиками; серед загиблих – комбриг Мазепа.

 

Учора, 29 травня, о 23:27 під час учбово-тренувального польоту біля села Сестрятин на Рівненщині розбився гелікоптер Мі-8. Про це повідомляють у прес-службі Сухопутних військ України.

 

«У результаті авіаційної катастрофи загинули четверо військових: члени екіпажу разом з командиром 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ з Бродів на Львівщині», – йдеться у повідомленні.

 

Фото – прес-служба МВС 

 

На місці катастрофи працюють рятувальні служби та правоохоронні органи, також для з'ясування обставин на місце події виїхала комісія від Міністерства оборони, Генерального штабу та командування Сухопутних військ ЗС України, тривають слідчо-оперативні дії.

 

Причини авіаційної катастрофи з’ясовують.

 

 

 

Як інформує командування Сухопутних військ ЗСУ, зі свого останнього польоту не повернулися:

 

командир екіпажу – командир військової частини полковник Мазепа Ігор Ярославович

льотчик-штурман старший лейтенант Попенко Владислав Валерійович

бортовий авіаційний технік-інструктор капітан Романюк Василь Миронович,

бортовий авіаційний технік старший лейтенант Дацюк Павло Юрійович.

 

 

Державне бюро розслідувань повідомило, що гелікоптер упав за 3 кілометри від Сестрятина, і причини падіння наразі невідомі. За фактом трагедії відкрито кримінальне провадження за ст. 416 Кримінального кодексу України ("Порушення правил польотів").

 

Президент України Володимир Зеленський доручив начальнику Генерального штабу ЗСУ Руслану Хомчаку взяти під особистий контроль розслідування обставин катастрофи.

 

"Це сталося не у бою, а під час навчального польоту. З повним розумінням усіх ризиків військової служби навіть у мирний час я все ж наполягаю, що під час навчань і тренувань наша армія не має втрачати людей", – заявив Зеленський, згідно з повідомленням прес-служби АП.

 

30.05.2019