Щонайменше семеро людей загинули внаслідок кораблетрощі в Угорщині.

Прогулянковий катер з туристами перекинувся на Дунаї.

 

 

У столиці Угорщини на річці Дунай зіткнулися два прогулянкові катери, один з них перекинувся і затонув. На його облавку перебувало 35 осіб. За останніми даними, семеро людей загинули, тривають пошуки ще 19 осіб.

 

Як повідомляє видання ZEIT ONLINE, кораблетроща трапилася близько десятої години вечора за місцевим часом навпроти будівлі угорського парламенту в Будапешті. Затонулий катер називався Hableany («Русалка») й належав корабельному підприємству Panorama Deck. Катер такого типу розрахований на 45 пасажирів.

 

За даними видання, на облавку катера перебували переважно туристи з Південної Кореї – 30 осіб. Окрім них, там були троє супроводжуючих осіб та двоє членів екіпажу. Міністерство закордонних справ Південної Кореї підтвердило інформацію про 19 зниклих безвісти громадян цієї країни.

 

Зараз слідчі органи Угорщини з’ясовують причину катастрофи. Ділянку Дунаю поблизу парламенту перекрили для судноплавства.

 

Рятувальна операція триває. Задіяні пошукові катери, водолази і прожектори, ділянку річки завдовжки кілька кілометрів сканують за допомогою локаторів.

 

Рятівники скаржаться на погану погоду. Зливи у Будапешті тривають вже кілька днів поспіль. Через них рівень води в Дунаї суттєво піднявся.

30.05.2019