Гройсман публічно зрікся союзництва з Порошенком на виборах до ВР.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про те, що запевне не йтиме на дострокові парламентські вибори в одній команді із Петром Порошенком.

 

Про це він сказав у інтерв'ю на телеканалі ICTV.

 

 

"Такі пропозиції були від Президента і я можу сказати, що багато політиків між собою говорили про різні можливості. Я прийняв рішення, я буду йти самостійно, і це рішення для мене є остаточним. Я вважаю, що ми просто різні", – заявив Гройсман.

 

Голова уряду запевнив, що його інтерес до виборів – то не просто захцянки.

 

"Я маю абсолютно чіткий погляд на те, що може зробити Україну і українців сильнішими. В умовах того, коли я був прем’єр-міністром чи є прем’єр-міністром коаліційним, я дуже обмежений у своїх кадрових можливостях, в ухваленні рішень, які би я вважав більш ефективними", – сказав пан Володимир.

 

Прем'єр запевнив: "Все те, що ми запропонуємо, ми знаємо, як зробити". "Це стосуватиметься всіх сфер життя. Я хочу, щоб люди жили в безпеці, з нормальним достатком і щоб вони мали впевненість і у завтрашньому, і у післязавтрашньому дні. Це три фундаментальні завдання, які потрібно вирішити. Як їх вирішити, я розумію", – агітує Гройсман.

 

Минулого тижня прем'єр зізнався: йде на вибори з партією, що матиме назву "Українська стратегія". Набирає в команду таких людей, "які мають молодість, які мають уже досвід і чітко розуміють, що потрібно державі".

 

Згідно з інформацією на сайті ГО "Українська стратегія", засновниками пропрем'єрської ініціативи є народний депутат, представник уряду у ВР Вадим Денисенко (відомий війною проти електронного декларування), міністр Кабінету Міністрів, партнер Гройсмана ще з Вінниці Олександр Саєнко, громадський активіст, один із лідерів колишньої "Пори" Євген Золотарьов. 

 

 

27.05.2019