НАТО змінює військову стратегію через агресію Кремля.

Генсек Альянсу вказав на необхідність реагувати на ядерну загрозу від Росії.

 

 

НАТО вперше за кілька останніх десятиліть змінює свою військову стратегію. Про це повідомив Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, опублікуваному в суботу, 25 травня. Він пояснив цей крок необхідністю реагувати на зростаючу ядерну загрозу з боку Росії.

 

«Наші військові експерти цього тижня ухвалили нову військову стратегію. Для Альянсу з 2014 року склалася нова ситуація в сфері безпеки, виникли нові виклики на сході й на півдні Європи. Окрім того, Росія чимраз активніше вдається до ядерних погроз», – зазначив Столтенберґ.

 

Генсек НАТО підкреслив, що сила Альянсу полягає саме в тому, щоб бути в змозі змінитися за необхідності. «Мова йде про те, щоб і надалі повною мірою демонструвати обороноздатність і мати можливість забезпечувати стабільність. Це почасти вимагає нових військових концепцій», – пояснив він.

 

Генеральний секретар НАТО нагадав, що в 2014 році країни-члени організації домовилися збільшити свої витрати на оборону майже до двох відсотків ВВП. «Це не штучно придумані цифри, вони відображають потреби, пов'язані з військовою обороноздатністю Альянсу», – додав Столтенберґ.

25.05.2019