МВФ готовий поновити співпрацю з Україною після призначення нового уряду.

 

Міжнародний валютний фонд заявив про готовність відновити тісну співпрацю з Україною після виборів до Верховної Ради й призначення нового уряду. Наразі ж місія фонду продовжує переговори з українською владою в Києві.

 

Із такою заявою виступив директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс, повідомила аґенція "Укрінформ".

 

"Місія зараз перебуває в Києві, вони проводять конструктивні дискусії з владою щодо останнього розвитку ситуації, а також економічної політики", – підкреслив Райс.

 

Реаґуючи на прохання окреслити перспективи подальшої взаємодії, представник МВФ зауважив, що у Фонді очікують призначення нового уряду України. "Щойно новий уряд буде сформований після виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці з Україною", – зазначив Райс.

 

Водночас, він не став коментувати запитання, чи становлять ризики для завершення діючої програми stand-by для України рішення щодо розпуску Верховної Ради України та відставки уряду. 

 

"Ми не коментуємо політичних змін у будь-якій країні, отже, я не буду коментувати цього в контексті України", – заявив Райс.

 

Він повторив: МВФ буде готовий повернутися до співпраці з Україною після формування нового уряду, наголосивши, що "МВФ мав тісне партнерство з Україною впродовж останніх років".

 

Райс також нагадав, що директор-розпорядник фонду Крістін Лагард надіслала листа Володимиру Зеленському, в якому привітала його з перемогою на виборах. "Вона підкреслила, що МВФ продовжує бути готовим допомогти", – зауважив представник фонду.

 

24.05.2019