Лідерка більшості в Палаті громад Великої Британії подала до демісії.

Андреа Лідсом відмовилася далі підтримувати Терезу Мей в питанні Brexit.

 

 

Переконана прихильниця виходу Великої Британії зі складу Євроунії Андреа Лідсом (Andrea Leadsom) оголосила про відхід з уряду прем'єр-міністерки Терези Мей. Вона висловила незгоду з курсом кабінету, спрямованим на те, щоб за будь-яку ціну провести через парламент угоду з ЄУ про Brexit. Про це повідомила телерадіокомпанія ВВС.

 

Лідсом заявила, що більше не вірить у те, що чинний уряд зможе довести до кінця вихід країни з Європейської Унії. «Я не думаю, що наш підхід приведе до виконання результату референдуму (про вихід Великої Британії зі складу ЄУ. – Z). З величезним жалем і важким серцем я вирішила вийти зі складу уряду», – написала вона в своєму мікроблозі в Twitter 22 травня.

 

Лідсом обіймала в кабінеті Мей посаду лідера більшості в Палаті громад і відповідала за зв'язки уряду з нижньою палатою британського парламенту. Раніше вона висувала свою кандидатуру на посаду голови правлячої Консервативної партії, проте пізніше добровільно зійшла з дистанції на користь Терези Мей.

 

Відставка Лідсом стала вже 36-ю за рахунком в кабінеті Мей. При тому що 21 демісія була пов'язана з Brexit.

 

Новина про демісію політикині надійшла через день після того, як прем'єрка вчергове спробувала заручитися підтримкою парламенту з метою провести свій варіант угоди щодо Brexit. Цього разу Мей запропонувала низку поступок, зокрема, пообіцяла провести голосування про проведення другого загального референдуму щодо виходу країни з ЄУ.

23.05.2019