Уряд затвердив нову редакцію правопису.

 

 

Кабінет Міністрів України на засіданні у середу, 22 травня, схвалив український правопис у новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису.

 

Про це пише видання Тиждень.ua.

 

На засіданні уряду кілька проектів постанов Кабміну були схвалені без обговорення – їх списком зачитав прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

 

"Рішення ухвалені", – констатував він.

 

Також уряд визнав таким, що втратив чинність, пункт 1 постанови Кабінету Міністрів України від 8 червня 1992 року № 309 "Питання українського правопису".

 

Як зазначає аґенція "Укрінформ", у постанові зазначено: “З метою забезпечення конституційних положень про державний статус української мови та уніфікації вживання правописних норм Кабінет Міністрів постановляє погодитися з пропозицією Міністерства освіти та науки та Національної академії наук України щодо схвалення українського правопису в новій редакції, розробленій Українською національною комісією з питань правопису”.

 

У пояснювальній записці мовиться, що нова редакція українського правопису розроблена на фундаменті української правописної традиції з урахуванням новітніх мовних явищ, що набули поширення в різних сферах суспільного, наукового й культурного життя.

 

Український правопис у новій редакції доступний на сайті Міністерства освіти та науки.

 

 

22.05.2019