Повторний референдум щодо Brexit стає реальнішим.

Принаймні Тереза ​​Мей погодилася на голосування з цього питання в парламенті.

 

 

Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза ​​Мей оголосила, що згодна провести в Палаті громад голосування щодо повторного референдуму з питання виходу країни з Європейської Унії. Це одна з поступок, за допомогою яких прем’єрка сподівається все-таки провести через парламент тричі відкинуту ним угоду про Brexit.

 

«Кабінет готовий піти на певні компроміси, щоб переконати депутатів проголосувати за проект угоди про вихід, і один з цих компромісів – голосування з питання про те, проводити чи не проводити новий референдум», – заявила пані ​​Мей у вівторок, 21 травня, її слова цитує телерадіокомпанія ВВС.

 

При цьому, за словами Мей, положення про референдум увійде в проект постанови парламенту щодо угоди з ЄУ. Таким чином прем'єрка запрошує противників виходу з ЄУ, котрі виступають за другий референдум, одночасно проголосувати і за референдум, і за вихід з Євроунії на умовах, прописаних в угоді з Брюсселем. «Я звертаюся до тих депутатів, хто хоче провести другий референдум, щоб затвердити угоду з ЄУ: для цього вам знадобиться угода і, відповідно, постанова про схвалення угоди», – сказала Мей.

 

Пункт про повторний референдум потрібен Мей для того, щоб залучити на свій бік депутатів-лейбористів. Ті здебільшого виступають за повторний референдум, аби домогтися саме скасування Brexit. Вони сподіваються, що тепер британський народ, дізнавшись, з якими труднощами пов'язаний вихід з ЄУ, проголосує проти виходу.

21.05.2019