Кремль планував створення «Панафриканської держави» на території США.

Таким чином росіяни намагалися загострити міжрасову напруженість в Сполучених Штатах.

 

                                                               Євген Пригожин

 

Росіяни, пов'язані зі втручанням в президентську кампанію в США 2016 року, обговорювали амбітні плани щодо організації заворушень і навіть насильства на території США вже в 2018 році. Про це свідчать документи, які опинилися в розпорядженні телекомпанії NBC News.

 

Йдеться про матеріали, якими обмінювалися соратники Євгена Пригожина – пов'язаного з Кремлем олігарха, котрому спецпрокурор Роберт Мюллер висунув звинувачення в зв'язку з попередніми операціями впливу проти США. У російській пресі Пригожина ще часто називають «кухарем Путіна», його люди часто виконують найбруднішу роботу по всьому світу на замовлення найвищого російського керівництва.

 

Телекомпанія стверджує, що в листуванні викладено нову змову з метою маніпулювання і радикалізації афроамериканців. Ці плани показують, що оточення Пригожина намагається експлуатувати міжрасову напруженість, не обмежуючись роботою в соціальних мережах і дезінформацією, як це було на виборах 2016 року.

 

В одному документі говориться, що обрання Дональда Трампа президентом «поглибило конфлікти в американському суспільстві». Автор документа передбачає, що в разі успіху проект впливу «підірве територіальну єдність, військовий і економічний потенціал» Сполучених Штатів.

 

Документ пропонує кілька напрямків роботи зі загострення міжрасової ворожнечі в майбутньому. Зокрема, пропонується вербувати афроамериканців і перевозити їх у тренувальні табори в Африці «для бойової підготовки і навчання диверсій». Після цього передбачалося повертати завербованих в Америку, де вони б брали участь у акціях насильства і працювали б над створенням «Панафриканської держави» в південних штатах США.

21.05.2019