На Івано-Франківщині дощ змив дороги і мости.

 

Сьогодні, 20 травня, Івано-Франківщиною пройшли сильні грозові дощі з градом, що призвели до затоплення багатьох міст і сіл в Богородчанському, Калуському та Долинському районах. Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Івано-Франківській області.

 

Станом на 18:00 було підтоплено господарства в населених пунктах Марково, Жураки, Дзвиняч, Росільна, Глибока, Хмелівка, Старуня, Монастирчани, Саджава, Бабче та селище Солотвин Богородчанського району, а також – в Калуші та Івано-Франківську.


 

Станом на 19:00 було підтоплено низку сіл в Надвірнянському районі: Битків, Молодьків, Гвізд, Пнів, Пасічна.

 

У селі Саджава вода у місцевій річці піднялась на 2 метри і змила мости, що сполучали село, а в Бережниці на Калущині водою змило дорогу.

 

Працівники ГУ ДСНС врятували 35 людей у трьох районах: відбуксирували автобус з дітьми, евакуювали людей з підтоплених будинків, витягнули автобус з води.



 

Станом на 20:30 год. до проведення рятувальних робіт залучено 15 одиниць техніки, 76 осіб особового складу та 6 плавзасобів.

 

В Богородчанському, Калуському та Надвірнянському районах заплановано позачергові засідання районних комісій ТЕБ та НС. На Богородчанщині через підтоплення і негоду на завтра, 21 травня, скасували навчання в школах.



Фото: ГУ ДСНС в Івано-Франківській області

20.05.2019