Петро Порошенко перебрався в "прозорий офіс".

 

Петро Порошенко після відходу з посади Президента України перебрався в модерно оснащений офіс, який використовує в дизайні прозорі стіни. Раніше це приміщення використовував його виборчий штаб; поруч є офіс партії БПП "Солідарність".

 

Це випливає зі знимок, оприлюднених Порошенком на своїй сторінці у Facebook – перших після складення ним повноважень.

 

 

"Перебрався до прозорого офісу. Зустрівся з добрими друзями України американським сенатором Рональдом Джонсоном та послом США в Євросоюзі Гордоном Сондландом", – написав колишній Президент.

 

Нагадаємо, модерний офіс використовував у своїй виборчій кампанії переможець виборів 2019 року Володимир Зеленський. Після перемоги на виборах Зеленський заявляв, що мріє перевезти свою президентську канцелярію в новий офіс, подібний до формату openspace ("відкритий простір").

 

 

Судячи зі знимок, Петро Порошенко послуговується так званим "Відкритим офісом", закладеним на вулиці Лаврській у Києві Блоком Петра Порошенка та організацією IDF Reforms Lab (допомагала Банковій в написанні антикорупційних законопроектів).

 

Офіс не новий – його започаткували іще в листопаді 2017 року. Під час презентації офісу народний депутат Сергій Березенко хвалився тим, що "це унікальний проект, аналогів якому немає не тільки в Україні, а й у Східній Європі". Планували, що на базі "відкритого офісу" громадські організації, активісти, партійці з регіонів зможуть спільно реалізовувати свої проекти, ініціативи, обговорювати актуальні законопроекти перед їхнім поданням до Верховної Ради.

 

На виборах 2019 року цей офіс не фіґурував у публічному просторі як простір для ґенерування різноманітних ініціатив (а виходить, що даремно – бо ідею зі шкляним офісом і експертними дискусіями вдало осідлав Зеленський). Натомість у цьому приміщенні на вулиці Лаврській був штаб кандидата Порошенка.

 

Презентуючи цей офіс узимку, речник Петра Порошенка Олег Медведєв заявляв: "Штабом є це місце, де ми перебуваємо. Поруч є офіс партії. Це місце вже більше року позиціонується як відкритий простір для спілкування. Тут відбулося дуже багато різноманітних заходів, зокрема Європейський психоаналітичний конгрес, де збиралися послідовники Фрейда і Лакана", – коментував Медведєв.

 

20.05.2019