Президент викликав фракції для офіційних консультацій перед розпуском ВР.

 

Президент України Володимир Зеленський скликав на ранок вівторка консультації з керівництвом Верховної Ради та очільниками парламентських фракцій на тему розпуску ВР. Згідно зі статтею 90 Конституції України, оголошенню указу про припинення повноважень парламенту мусять передувати консультації з Головою Верховної Ради України, його заступниками та головами депутатських фракцій.

 

Копію запрошення опублікував на своїй сторінці у Facebook голова фракції Радикальної партії Олег Ляшко.

 

 

"Президент Зеленський запросив мене на консультації про розпуск Ради. Конституційних підстав для розпуску Ради немає. Це чисто політичне рішення. Але ми йдемо на дострокові вибори, бо цього очікує суспільство. Однак щоб українці знову не були обмануті, треба негайно змінити виборчий закон, скасувавши мажоритарку як головне джерело політичної корупції", – прокоментував Ляшко.

 

Нагадаємо, у понеділок під час своєї інавґураційної промови Володимир Зеленський заявив про те, що розпускає парламент восьмого скликання.

 

"У вас на це (на голосування законодавчих ініціатив Зеленського, – Z) буде два місяці. Зробіть це і повісьте медалі собі, непогані бали на дострокові парламентські вибори. Я розпускаю Верховну Раду 8 скликання", – сказав Зеленський.

 

 

У понеділок вдень під час обміну репліками з учасниками акції під Маріїнським палацом Володимир Зеленський заявив, що указ про розпуску ВР буде його першим актом на посаді голови держави.

 

20.05.2019