Скоєно теракт біля єгипетських пірамід в Гізі.

Бомба вибухнула поруч з туристичним автобусом.

 

 

Щонайменше 16 людей постраждали внаслідок вибуху бомби біля Великого Єгипетського музею поруч з пірамідами в Гізі. Як повідомила інформаційна аґенція Reuters з покликом на місцевих правоохоронців, серед поранених головним чином іноземні туристи.

 

Вибуховий пристрій здетонував, коли автобус проїжджав повз огорожу музею. Загалом в автобусі перебувало 28 пасажирів. Reuters з покликом на свої джерела повідомляє, що постраждали громадяни ПАР і Єгипту. За її даними, життю туристів нічого не загрожує.

 

Туризм – одна з основних статей доходу для єгипетської господарки. Ця індустрія останніми роками відновлювалася після Арабської весни 2011 року і вибуху російського літака над Синаєм в 2015 році, коли загинули 224 людини.

 

Це другий випадок за останні шість місяців, коли жертвами атак в Єгипті стають туристи. У грудні троє в'єтнамських туристів і місцевий гід загинули внаслідок вибуху бомби, закладеної на узбіччі дороги.

 

Великий Єгипетський музей, біля якого відбувся теракт, ще не добудований і його планують відкрити для відвідувачів щойно у 2020 році.

20.05.2019