Садовий підтримав пропозицію Зеленського щодо дати інавгурації.

 

Парламентська фракція "Самопомічі" підтримала призначення інавгурації Президента на 19 травня – дату, яку запропонував сам Володимир Зеленський.

 

Про це заявив голова партії "Самопоміч", бурмистр Львова Андрій Садовий в ефірі "Громадського".

 

 

"Якщо Зеленський хоче приступити до своєї роботи 17, 19 травня – welcome, іди і роби. Що скоріше, то краще. Тому що він має сьогодні великий рівень довіри. Якщо він цей рівень довіри почне спалювати для проведення реформ – молодець, тоді буде успіх", – сказав Садовий.

 

Лідер "Самопомочі" вважає, що завдяки великій підтримці суспільства Зеленський може "примусити" депутатів проголосувати за зняття недоторканності та зміну виборчого кодексу, щоби наступні парламентські вибори проходили за пропорційною системою з відкритими списками. Якщо ж Верховна Рада не підтримає цього, то її треба розпустити, додав Садовий.

 

"Якщо існуючий парламент з понеділка не приступить до розгляду закону, який позбавить депутатів недоторканності, якщо парламент не прийме закону про нові вибори – відкриті списки, пропорційна система, – гнати цей парламент треба в шию якомога скоріше", – зазначив Садовий.

 

Партія "Самопоміч" планує йти на парламентські вибори власним списком і не має наміру ні з ким об’єднуватися. "Думаю, що будемо йти самостійно і будемо залучати активних людей, які мають великий досвід, які є експертами", – зазначив Садовий.

 

"У наступному списку до Верховної Ради від «Самопомочі», я думаю, відсотків 70 – це будуть нові обличчя. Це будуть регіональні лідери, це будуть лідери громадських думок. Тобто ми будемо послідовними й завжди будемо залучати нових активних людей до того, щоб вони були в українській політиці", – додав він.

 

Бурмистр Львова не проводив переговорів про союзництво на парламентських виборах із іншими політиками, зокрема, не комунікував з цього приводу із Анатолієм Гриценком.

 

Андрій Садовий гадає, що Гриценко невдало розпорядився його підтримкою на президентських виборах.

 

"Я дав йому великий пас в житті – він його отак використав, як зміг", – сказав очільник Львова.

 

Садовий наголосив, що ні в чому не звинувачує Гриценка, але зазначив, що під час президентських виборів думав, що Гриценко продемонструє "зовсім інший результат".

 

"Але це вже історія", – додав він.

 

10.05.2019