Верховний суд закрив справу, порушену через скаргу на Томос.

 

Верховний суд закрив провадження у справі за позовом релігійних організацій щодо Томосу для української Церкви. Позивачі вимагали скасувати постанову Верховної Ради України від 19 квітня 2018 року "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні".

 

"25 квітня 2019 року Верховний суд розглянув справу та дійшов висновку, що вона не має ознак справи адміністративної юрисдикції", – повідомила прес-служба Верховного суду.

 

 

Нагадаємо, минулої осені Верховний суд отримав три позовні заяви від парафій та окремих священиків УПЦ МП щодо визнання протиправною та скасування постанови Верховної Ради про підтримку колективного звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу православній Церкві в Україні.

 

Серед позивачів були релігійна громада Української православної Церкви при храмі на ім'я Святителя Миколая Бердянської єпархії, Городницький Свято-Георгіївський чоловічий монастир, священик Гедеон (Юрій Харон), настоятель храму УПЦ МП, незаконно встановленого на території Десятинної церкви в Києві.

 

25.04.2019