11-класник зі Львова здобув золоту медаль на конференції молодих вчених у Малайзії.

 

Учень 11-го класу львівського ліцею №8 Дмитро Лопушанський здобув золоту медаль на Міжнародній конференції молодих вчених ICYS-2019 в категорії «Інженерія». Про це повідомляє прес-служба МОН.

 

Хлопець представив проект «Мультифункціональний пристрій для незрячих HelpyEyes», що допоможе людям з вадами зору краще орієнтуватися у просторі.

 

Загалом українські школярі – учні Малої академії наук – вибороли 1 золоту, 2 срібні та 2 бронзові медалі.

 

Міжнародна конференція молодих вчених – це щорічні індивідуальні змагання з фізики, математики, екології та комп’ютерних наук. Цьогоріч до неї долучилася молодь 14-18 років з 32 країн світу.

 

На ICYS-2019 Україну представляли 8 учасників, які попередньо перемогли у національному відборі. За умовами конкурсу, вони презентували свій дослідницький проект, виконаний під керівництвом педагогічного і наукового кураторів. Крім того, вони мали показати уміння вільно розмовляти англійською і вести науковий діалог цією мовою.

 

Підготовкою конкурсантів до ICYS опікувалися національні координатори української команди – викладач фізики й астрономії Чернівецького міського ліцею № 1 Пауль Пшенічка та співробітниця Національного центру «Мала академія наук» Наталія Поліхун. Вони вчили учнів стресостійкості, навичок захисту робіт англійською мовою і командної взаємодії.

25.04.2019