Зеленського оштрафували через порушення закону про голосування.

 

Кандидати у Президенти України Петро Порошенко і Володимир Зеленський уже проголосували в другому турі президентських виборів. Під час голосування Зеленський припустився порушення закону – він продемонстрував на камери свій бюлетень. Поліція склала протокол через порушення.

 

Президент України Петро Порошенко проголосував на виборчій дільниці, що розташована в Центральному будинку офіцерів ЗСУ у Києві.

 

“Ми маємо вільне волевиявлення громадян. Маємо захищену демократичну традицію, і саме це характеризує Україну як європейську державу. Тому що за ці п’ять років ми зробили величезний прогрес в інтеграції та поверненні нашої держави і нашої нації до родини європейських народів”, – сказав Порошенко журналістам, згідно з повідомленням аґенції "Укрінформ".

 

 

Голова держави закликав громадян керуватися розумом, "бо не смішно". "Спочатку може бути трохи смішно і весело, але потім щоб не було боляче. Дуже важливо, щоб сьогодні під час цього голосування Україна захистила ті зроблені надбання”, – заклкиав Президент.

 

Президент прибув на виборчу дільницю з дружиною Мариною, молодшим сином та родиною старшого сина.

 

Кандидат у Президенти Володимир Зеленський під час голосування допустив порушення закону – він продемонстрував на фотокамери свій бюлетень із галочкою.

 

Умисне порушення таємниці голосування карається штрафом від 1700 до 5100 гривень, виправними роботами до 2 років або обмеженням волі до 3 років. У першому турі такої помилки припустився Олег Ляшко.

 

 

Після інциденту поліція заявила: правоохоронці перевіряють інформацію про порушення Зеленським норми про таємність голосування на виборах. 

 

"Ми дамо, безумовно, правову оцінку після вивчення всіх обставин", – сказав начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, згідно з повідомленням "Інтерфаксу".

 

О 14:25 стало відомо, що до Зеленського приїхала поліція. Кандидату в Президенти виписують штраф.

 

На самій же виборчій дільниці Володимир Зеленський відмовився від формату спілкування з пресою. Фронтмен проекту "Слуга народу" кинув лишень декілька реплік біля самої виборчої урни. Зокрема, відповів на питання про свою ранкову музику (сказав, що слухав Eminem'a) і про вживання терміну "повстанці" на дебатах (Зеленський каже, що так писалося і на сайті Адміністрації Президента).

 

Журналісти намагалися поставити Зеленському додаткові питання, та кандидат відмовився спілкуватися з пресою. 

 

"Зеленський уже втік із дільниці, – пише репортер ЛІГА.net. – Журналісти біжать за ним. Ну що то за кандидат! Чекай, чекай! Дай відповідь на питання! Прорвався крізь журналістів і швидко поїхав". 

 

 

21.04.2019