Командування ЗСУ обурене вживанням терміну "повстанці" кандидатом у Президенти.

 

Генеральний штаб Збройних сил України розкритикував вживання терміну "повстанці" у стосунку до бойовиків екстремістських організацій "ДНР" і "ЛНР". Напередодні цей термін вжив кандидат у Президенти Володимир Зеленський під час дебатів на НСК "Олімпійський" із Петром Порошенком.

 

На сторінці Генштабу ЗСУ у Facebook в суботу опубліковано нотатку: "У нас «повстанців» немає. У нас є російська агресія", – нагадування Президента України – Верховного Головнокомандувача Збройних сил України. Збройні сили України про це не забудуть і не пробачать. Ніколи!!!".

 

 

Також із критикою терміну "повстанці" виступило командування Десантно-штурмових військ ЗСУ.

 

"Повстанці"?.. Сучасне озброєння та військова техніка російського виробництва, добре навчені та підготовлені підрозділи, так звані військові радники з академічною освітою, які брали участь далеко не в одному збройному конфлікті, виконуючи чиїсь імперські амбіції... Саме цьому підступному, цинічному та озброєнному до зубів противнику вже п'ять років протистоять українські десантники разом з іншими підрозділами ЗСУ", – йдеться у коментарі на Facebook-сторінці командування Десантних сил. 

 

 

"Ми ніколи не забудемо та не пробачимо наших загиблих побратимів... Не забудемо, як горіла земля та техніка, як витягували з-під вогню поранених братів, як на труні лежали берети, як вручали вдовам та дітям бойові нагороди їхніх чоловіків та батьків", – нагадують десантники.

 

"Обладунки воїна – тяжчі, ніж нашийник раба... Ми готові боротися далі! Перемога буде за нами!" – зазначено у нотатці.

 

Ані Генштаб ЗСУ, ані Десантно-штурмові війська не зазначають, що їхні Facebook-нотатки спрямовані проти когось із кандидатів у Президенти, і не уточнюють, що це є їхньою реакцією власне на дебати.

 

Нагадаємо, напередодні під час дебатів на стадіоні "Олімпійський" у Києві Володимир Зеленський вжив поняття "повстанці" під час сесії запитань до конкурента ("Чи правда, що конфети Roshen є сухпайках повстанців "ДНР/ЛНР"?").

 

Штабісти Зеленського заявили на своє виправдання, що їхній кандидат лишень відтворював ті питання, котрі надіслали його прихильники, не намагаючись їх цензурувати.

 

20.04.2019