Екс-президент Перу застрелився, аби уникнути арешту.

Алана Ґарсію підозрювали в корупційних діях.

 

 

Колишній президент Перу Алан Ґарсія (Alan Garcia) помер в середу, 17 квітня, у шпиталі Ліми після спроби суїциду під час затримання у справі про корупцію. Про це повідомила інформаційна аґенція Reuters із покликом на заяву перуанської влади.

 

«Я вражений смертю колишнього президента Алана Ґарсії», – написав у Twitter чинний глава держави Мартін Віскарра (Martin Vizcarra).

 

Раніше суд виніс рішення про взяття Ґарсії під варту терміном на 10 днів у рамках розслідування корупційного скандалу. Коли прокурори показали колишньому президентові ордер на затримання, той вистрелив собі в голову. Інцидент стався в будинку Ґарсії в Лімі.

 

У справі про корупцію також затримані колишній міністр економіки Перу Луїс Нава (Luis Nava), віце-президент державної нафтової компанії Petroperu Міґель Атала (Miguel Atala), а також колишній президент Педро Пабло Кучинський (Pablo Kuczynski).

 

Ґарсії було 69 років. Він був президентом Перу з 1985-го до 1990 року і з 2000-го до 2011 року. Розслідування щодо нього почали 2014 року після корупційного скандалу щодо бразильської будівельної компанії Odebrecht. Слідство вважає, що екс-президент Перу отримав від компанії 100 тисяч доларів в обмін на укладення вигідних контрактів. Свою провину він заперечував. У листопаді минулого року Ґарсія просив притулку в Уругваї. Odebrecht визнав, що в роки правління трьох президентів давав хабарі різним чиновникам на загальну суму 29 мільйонів доларів.

18.04.2019