КМІС: Порошенко скорочує відставання від Зеленського

 

Соціологи Київського міжнародного інституту соціології підтвердили достовірність передвиборних рейтингів, згідно з котрими чинного голову держави Петра Порошенка підтримує майже 40% виборців, і цей розрив скорочується. Напередодні ці рейтинги оприлюднив "5 канал", також їх озвучив сам Петро Порошенко в ефірі телеканалу "112-Україна".

 

 

Як повідомив у коментарі "Громадському" заступник директора КМІС Антон Грушицький, ідеться про результати телефонного опитування, згідно з якими за Порошенком помітно тенденцію до нарощування рейтингу.

 

 

"Це результати телефонного опитування. Ми не планували публікувати це дослідження, але оскільки документ уже оприлюднено, то ми готуємо точніше пояснення", – сказав Антон Грушицький.

 

Він додав, що показники із телефонного опитування є менш точними, ніж дослідження шляхом інтерв'ю, підсумки котрого КМІС оприлюднив напередодні, "оскільки телефони мають більш заможні люди, які будуть голосувати за Порошенка". Згідно з його оцінками, похибка телефонного опитування становить 5-6%.

 

Водночас Грушицький підтвердив: найважливішим висновком із результатів телефонного опитування є тенденція до зростання рейтингу Порошенка.

 

Також кілька днів тому генеральний директор КМІСу Володимир Паніотто поширював на своїй Facebook-сторінці дані опитування компанії Edison Research, котра також зафіксувала тенденцію до зменшення розриву між кандидатами.

 

 

Увечері 16 квітня Порошенко в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив, що його передвиборний рейтинг, згідно з даними соціологічної групи КМІС, перевищує 40%. На той час КМІС оприлюднив лише ті результати соцопитування, згідно з якими за Володимира Зеленського в другому турі президентських виборів збираються голосувати 72,2% виборців (серед тих, хто прийде голосувати і визначився), а за Порошенка – 25,4%.

 

17.04.2019