Екс-депутата Крючкова екстрадували в Україну.

 

До України з Німеччини екстрадували колишнього народного депутата Дмитра Крючкова.

 

Про це повідомив телеканал "112-Україна".

 

 

Правоохоронці зустріли Крючкова в аеропорту. Йому мали би повідомити про підозру та надати охорону. У вівторок суд обере Крючкову запобіжний захід.

 

Прес-служба Національного антикорупційного бюро України офіційно інформує: голова правління ПрАТ "ХК «Енергомережа»" має статус затриманого. "Впродовж 48 годин з моменту затримання суд має обрати йому запобіжний захід. Детективи НАБУ за погодження прокурорів САП наполягатимуть на триманні підозрюваного під вартою з альтернативою застави в розмірі 346,22 млн грн", – поінформували в НАБУ.

 

У понеділок увечері Президент України Петро Порошенко припустив, що за доровільною здачею Крючкова правоохоронцям стоять інтереси Ігоря Коломойського. Відповідаючи на питання про ставлення до екстрадиції, голова держави припустив: екс-нардеп спробує перекинути провину на керівництво держави.

 

"Три роки пан Крючков ховався по всьому світу, починаючи від Криму і РФ й закінчуючи Німеччиною, де він був затриманий. За декілька тижнів до виборів він іде і здається німецькій владі. За два тижні до виборів він пише заяву, що готовий добровільно повернутись в Україну і дати свідчення, і дає інтерв’ю журналістам… Це передвиборчі технології штабу мого опонента і його патрона пана Коломойського", – заявив Порошенко.

 

Президент спрогнозував, що "завтра пана Крючкова поведуть до суду, післязавтра він опиниться на волі, а в четвер він буде на каналі «1+1» на території пана Зеленського для того, щоб відіграти свою роль у виборчому процесі".

 

Дмитра Крючкова затримали в Німеччині 14 квітня 2018 року. Він перебував на волі під грошовою заставою.

 

Крючков є фіґурантом у справі про виведення коштів з компанії "Запоріжжяобленерго", в якій понад 60% акцій належать державі. Згідно з версією слідства, Крючков є організатором схеми, внаслідок котрої ВАТ "Запоріжжяобленерго" та ДП "Енергоринок" зазнали збитків на загальну суму понад 346 млн гривень.

 

16.04.2019