Невідомий зловмисник атакував авто амбасадорки України в Лондоні.

Поліція затримала зловмисника з використанням зброї.

 

 

У суботу, 13 квітня, невідомий чоловік на машині врізався в дипломатичний автомобіль, на якому їздить українська амбасадорка у Великій Британії Наталя Галібаренко. Інцидент стався неподалік від української амбасади в Лондоні, коли авто стояло на паркінгу. 

 

«Поліція була викликана негайно і автомобіль підозрюваного був заблокований. Проте, не дивлячись на дії поліцейських, зловмисник знову атакував машину амбасадорки. У відповідь поліція була змушена відкрити вогонь по автомобілю злочинця», – йдеться в повідомленні поліції, яке цитує телерадіокомпанія ВВС. Під час стрілянини ніхто не постраждав.

 

Як говориться в коментарі лондонської поліції, підозрюваний також спробував скерувати машину на поліціянтів. І саме після цього було застосовано вогнепальну зброю, а також електрошокер. Очевидці інциденту повідомляють, що загалом було чутно близько десяти пострілів, але офіційно це не підтверджено.

 

У поліції заявляють, що підозрюваний не отримав серйозних травм. Водія затримано, він перебуває в одній з лондонських лікарень, його особу встановлюють. Поки що повідомляють  лише, що йому близько 40 років. Мотив нападу поки що також не відомий.

 

Поліція Лондона не розглядає того, що трапилося, як терористичний акт.

14.04.2019