Затримано Джуліана Ассанжа.

Затримання засновника WikiLeaks відбулося на виході з амбасади Еквадору.

 

 

Поліція Лондона затримала 47-літнього засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа після того, як Еквадор відмовився надавати йому притулок у своїй амбасаді. Ассанж переховувався в еквадорському дипломатичному представництві в Лондоні сім років.

 

Як повідомляє телерадіокомпанія ВВС з покликом на прес-службу Скотланд-Ярду, Ассанж перебуває під вартою в поліцейській дільниці в центрі Лондона. Там він залишатиметься до перевезення до Вестмінстерського маґістратського суду, де йому буде обрано запобіжний захід.

 

Президент Еквадору Ленін Морено опублікував відеозвернення на своєму мікроблозі Twitter, в якому пояснив причини, через які країна відмовила Ассанжові в притулку. За його словами, Ассанж припускався неодноразових порушень правил перебування в амбасаді. «Еквадор вирішив відкликати дипломатичний притулок Джуліанові Ассанжу за неодноразові порушення міжнародних конвенцій і договору про проживання», – заявив Морено.

 

Нагадаємо, що 7 грудня 2010 року Ассанжа затримала лондонська поліція після того, як він добровільно з'явився до поліцейського відділку, а через дев'ять днів Високий суд у Лондоні випустив засновника WikiLeaks з в'язниці під заставу. 2012 року, після того як британський суд розпорядився про його арешт у справі про видачу його шведській владі, Ассанж сховався в амбасаді Еквадору в Лондоні.

11.04.2019