«Лікуд» і «Кахоль-лаван» мають однакові результати на виборах в Ізраїлі.

Проте Біньямін Нетаньягу має всі шанси залишитися прем’єр-міністром на наступну каденцію.

 

 

Після підрахунку 97 відсотків бюлетенів стало очевидним, що на парламентських виборах в Ізраїлі партія «Лікуд», яку очолює прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу, здобуває 35 мандатів у Кнесеті. Таку ж кількість мандатів отримає за результатами голосування й опозиційний лівоцентристський блок «Кахоль-Лаван» на чолі з колишнім начальником генштабу Бені Ґанцом. Про це повідомив 9 канал ізраїльського телебачення.

 

За даними ізраїльських медій, третя позиція і 8 місць в Кнесеті – у ультра-релігійної партії ШАС, слідом за нею йде ще один ультра-ортодоксальний блок «Яхадут ха-Тора» (7 мандатів). У партії «Наш дім Ізраїль», яку очолює виходець з колишнього СРСР Авігдор Ліберман, 6 місць в парламенті. Також по шість мандатів здобувають блок «ХАДАШ-Тааль» і партія «Авода».

 

Згідно з прогнозами політичних експертів, урядова партія «Лікуд» і її партнери з правоцентристської коаліції отримують 65 з 120 місць в парламенті Ізраїлю. А отже, Біньямін Нетаньягу має всі шанси залишитися на посаді керівника уряду ще на одну каденцію.

 

Нагадаємо, що Нетаньягу очолює уряд Ізраїлю з 2009 року. Він утримує відносно високу популярність, незважаючи на відкрите проти нього кримінальне провадження.

 

10.04.2019